> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
Eenvoudig solderen
Iedereen van de club zal ondertussen wel weten dat Marc Mercier niets liever doet dan zelf dingen scratchen met plastic card en koperdraad. Met dit artikel wil Marc dan ook enkele van zijn geheimen prijsgeven om ons zodoende mee te sleuren in zijn passie van modelbouw (en misschien ook wel om te bewijzen dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn!).

Suzuki Hayabusa Yoshimura X1

Toen Tamiya deze kit op de markt bracht wist ik gewoon dat ik die moest bouwen. Zelf ben ik altijd liefhebber geweest van de Suzuki Hayabusa kon ik dan ook niet laten om me deze kit aan te schaffen en de yoshimura versie te bouwen welk voorzien is in de kit. De pasvorm was perfect en door gebruik te maken van een PE-setje van Lion Roar kon ik hierbij ook nog eens wat extra detail aanbrengen. Het resultaat is mijn mening ook zeer geslaagd. Wacht niet om de foto's te zien, ze zijn maar 1 klik verwijderd. Have fun.


M1025 Hummer "Iraqi Workhorse"
Luc Van Erom heeft al meermaals bewezen een veelzijdig modelbouwer te zijn. Hij heeft niet alleen een uitgebreide interesse, hij houdt er ook een goed tempo op na: afgelopen jaar heeft hij maar liefst 13 modellen gebouwd. Het valt dan ook op dat Luc telkens weer zijn grenzen verlegt en zijn technieken verbeterd. Het is echter niet zijn bedoeling om een topbouwer te worden, hij wil gewoon een leuke collectie militaire voertuigen in zijn kast hebben staan. Dat dit echter niet wil zeggen dat zijn modellen niet mogen gezien worden, bewijst Luc opnieuw met zijn laatste model: een Amerikaanse Hummer zoals nu gebruikt in Irak...
1000CC Adrenaline "The Doctor's Tool"

David Maes bewijst dat het niet steeds gecamoufleerd dient te zijn om aantrekkelijk te ogen. Deze Honda RC211C van hem is gewoon een juweeltje. Alhoewel moto's zijn eerste liefde waren schakelde David in het begin ook over op militaire modellen. Het kwam niet zo nauw of het nu een vliegtuig was of een tank, als het maar te bouwen was. Snel merkte hij dat de modelbouwtechnieken die hij in onze vereniging geleerd had, ook kon gebruiken om zijn moto's beter te gaan bouwen. Hij zette deze vaststelling dan ook om in daad en kwam op de proppen met deze Honda waar ieder van ons zich graag op vergaapt.

"The Beast of War"
Patrick Winnepenninckx toont ons zijn tweede model dat hij met wat meer aandacht voor detail heeft gebouwd. Met de uitleg die hij van Kristof Pulinckx heeft mogen ontvangen is deze Afghan T-55 een juweeltje geworden. Niet enkel het detailleerwerk, maar vooral het schilderwerk en de weathering zijn noemenswaardig. We wachten hier bij Moveleo dan ook op de opvolger van deze kit om te kijken of onze Patrick dit prachtstuk kan evenaren.

Als je meer wil zien van dit model, klik dan op de foto. Deze zal je leiden naar een korte beschrijving..
Peugeot 206 WRC "Lion King"

Kristof is verzot op alles wat beweegt: is het nu tank, vliegtuig, auto of ruimteschip, als hij er een interessant kleurtje op kan zetten is niets hem te machtig.

Een van zijn laatste creaties is de Peugeot 206 WRC "Lion King" van Tamiya, en ook deze keer wist hij de wereld weer te verbazen met zijn bouwkunsten.
Kristof legt uit hoe hij een doos vol stukjes plastiek omtovert in een juweeltje op vier wielen...

Ardennes Battlefield Tour

Patrick Winnepenninckx maakte een trip door de Ardennen waarbij hij een bezoek bracht aan de plaatsen die betrokken waren in "The Battle of the Bulge" of het Ardennenoffensief. Tijdens zijn rondzwervingen nam hij foto's van de diverse oorlogsstukken die het laatste Duitse offensief overleefden.

Patrick Winnepenninckx made a trip through the Ardennes visiting places that were involved in the 'Battle of the Bulge'. During this road trip he made many pictures of survivors from Germany's final offensive.