> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >Euromodelbouw 2005

After Action Report 2005-6
Euromodelbouw: Moveleo "The New Look"
Foto's door Johan Witters & Kristof Pulinckx

Naar tweejaarlijkse gewoonte was Moveleo in het weekend van 8 & 9 oktober weer aanwezig op Euromodelbouw in de Limburghal te Genk. Naast onze trouwe leden die zich bezig hielden met het plakken van modellen of het geven van een demo airbrush of weatheren, hadden we ook de eer onze nieuwe clubstand aan het grote publiek voor te stellen en zoals al gezegd ging dit niet onopgemerkt.

Voordat onze stand er was is dan ook heel wat water naar de zee moeten vloeien en heel wat brandstof omgezet in goed gezuiverde uitlaatgassen. Met andere woorden het is niet allemaal van een leien dakje gelopen. De streefdatum was de beurs te Genk, maar door het verloren gaan van onze bestelling van de doeken liep dit al bijna af op een sisser. Verder zijn onze lampen er ook nog niet en dienen er hier en daar nog wat veranderingen te gebeuren, het is dus nog niet gedaan.... Het geheel zal dan volledig in onze nieuwe huisstijl zijn die samenloopt met deze site. Het ontwerp hebben we dan ook te danken aan onze eigenste "binnenclubarchitect en ontwerper" Gert, bij deze nen dikke merci hiervoor. Natuurlijk mogen we onze leden ook niet vergeten, het zijn namelijk zij die deze stand laten stralen op de beurzen door hun aanwezigheid en gedreven demo's. Het was dan ook fijn om te horen dat ons initiatief in goede aarde viel bij de toeschouwers en andere modelbouwverenigingen, hiervoor ook onze dank.

Nu dan wat meer over de beurs zelf, Euromodelbouw 2005 wordt ingericht door de Hoeseltse Treinclub en richt zich dan ook in de eerste plaats tot de treinliefhebbers, maar modelbouw in het algemeen komt uitgebreid in beeld: zo waren er dit jaar ook weer radiogestuurde modelschepen, helikopters, auto's, stoommachines.. en ook de gekende statische modelbouw.

Voor het grote publiek is deze beurs een ideale gelegenheid om kennis te maken met alle mogelijke vormen van modelbouw. Verder kunnen ze op dit evenement terecht met allerhande vragen die ze beantwoordt willen hebben door de experten in hun vakgebied.

Voor ons modelbouwers is dit de ideale plaats om andere of nieuwe materialen te ontdekken en om eens met de collega-plakkers van de andere clubs bij te praten.

Er was tevens een wedstrijd waaraan enkele van onze clubleden deelnamen. David schreef zijn RGV 500 Suzuki racemotor in en behaalde brons, Mario had zilver met zijn E-10 en Kristof scoorde brons met zijn Razorback, brons met de Tyrrell Honda F1 en goud met zijn Iraqi T-55.

Onze nieuwe clubstand en zijn bezetters

Van schaal OO tot 1/1 op Euromodelbouw