> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >Euromilitaire 2005

After Action Report 2005-5
Euromilitaire '05: op zoek naar Europa's beste modelbouwer
Foto's door Johan Witters

Euromilitaire vierde dit jaar zijn 20ste verjaardag en wij waren van de partij. Op zaterdag en zondag september trok Moveleo, dit jaar al voor de 3de maal, richting Folkestone om mee te vieren...
Euromilitaire kan een beetje beschouwd worden als het Europees Kampioenschap modelbouw voor panservoertuigen en figuren, en lokt dan ook elk jaar modelbouwers vanuit alle werelddelen..

Naast de gebruikelijke handelaars als Accurate Armour, Historex Agents, etc.. was ook de wedstrijd dit jaar weer een bezoekje waard. De traditie in ere houdend kaapten de Belgen ook dit jaar weer een hele reeks prijzen weg, zo haalden in onze club Kristof Pulinckx (Highly Commended en Commended) en Mario Eens (Gold) samen 3 prijzen binnen, en behaalde Marijn Vangils van KMK Geel voor het 2de jaar op rij "Best of Show".

Zoals de afgelopen edities waren liepen er dit jaar binnen en buiten ook weer talrijke re-enactors rond, en werd er buiten op de promenade weer lustig rondgereden met duitse panzers op scaal 1/6. Verder waren dit jaar de originele voertuigen weer goed vertegenwoordigd met ondermeer een M10.