> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >24 uur Modelbouwmarathon 2013

After Action Report 2013-01
24uur modelbouwmarathon : "We gaan er tegen aan!"
Foto's door Johan Witters en David Maes & tekst door David Maes

Vrijdag 13 en zaterdag 14 september - Buurthuis Heppen.

Het moment was aangebroken: we stonden allemaal in de startblokken, hadden de scalpels al vast en de Tamiya-zaag tussen de tanden. Onze allereerste 24uur modelbouwmarathon werd in gang geschoten.

Als eerste op het programma stond een workshop van onze allereigenste André. Die avond heeft hij ons zijn technieken en geheimen ter kennis gebracht over het weatheren van een model. Gebruik makende van allerlei penselen, Humbrol- en olieverfjes en natuurlijk niet te vergeten zijn "ROZE" haardroger. Inderdaad, het moet een roze zijn, anders lukt het blijkbaar niet. Na onze ogen uitgekeken te hebben en onze duizenden vragen gesteld te hebben was het moment daar om zelf weer aan de slag te gaan. De hele nacht door natuurlijk!!

Wanneer we dan 's morgens fris als een bende zombies onze croissants en chocokoeken opgepeuzeld hadden met een tas straffe koffie, was het de beurt aan Marc Mercier. Zoals de meesten van de club ondertussen wel weten, is Marc fervent liefhebber van scratchbuilding. Het is dan ook daarover dat hij ons tijdens zijn workshop enkele tips en truuks aangeleerd heeft. Het was alleen niet makkelijk om onze hersenen (wie die heeft natuurlijk) in gang te krijgen na een nachtje bouwen. Uiteindelijk waren de meesten er dan toch in geslaagd om een projectje, zijnde een krat, in elkaar te boksen. Mission completed.

Natuurlijk was het dan nog niet gedaan. Ah nee, de dag was nog maar juist begonnen. Na enkele ice-teas, een red-bull en koffie konden we er opnieuw een lap op geven. Eerlijk gezegd was het lang geleden dat er zo hard gebouwd werd. Er werd menig zweet en tranen gelaten.

Okee, daar was dan onze Roel. Roel had voor ons een workshop in elkaar gestoken over de haarlaktechniek. Voor de meesten van ons was dit waarschijnlijk iets nieuws. Na een duidelijke uitleg en de mogelijkheid om dit zelf eens te proberen begon het licht in ons hoofd te schijnen. Ideaal voor een volgend project, niet?

Nu restte er ons nog slechts enkele uurtjes om te bouwen. We gingen het hoofd niet laten hangen en begonnen vol goede moed aan de laatste uren. De 24 uren zaten er bijna op, met enkele laatste inspanningen gooiden we ons op onze modellen om deze dan zo ver mogelijk klaar te krijgen.

Tuuuuuuuut, daar is het eindsignaal. De 24 uren zijn voorbij. We hebben het gehaald. Op naar volgend jaar.

O ja, heeft iemand mijn bed gezien?