> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >24 uur Modelbouwmarathon 2014

After Action Report 2014-02
24uur modelbouwmarathon : "We gaan er tegen aan!"
Foto's en tekst door David Maes.

Vrijdag 26 en zaterdag 27 september - Buurthuis Heppen.

De tweede langverwachte editie van onze 24-uur modelbouwmarathon kon beginnen.

Net als bij de voorgaande editie was er een workshop voorzien. Deze maal stond er een soldeersessie op het menu door onze eigenste Marc Mercier. Vooraleer te beginnen konden we al enkele staaltjes van knap soldeerwerk bewonderen van Marc zelf, meer bepaald een schopje en een stoeltje op schaal 1/35. Gedurende de sessie liet Marc ons zijn technieken en materialen bewonderen en konden we zoveel vragen stellen als mogelijk. Ook kregen we voldoende tips zodat we zelf aan de slag konden. Ikzelf ben er dan nadien ook ingevlogen en heb enkele uren van de modelbouwmarathon volgekregen met het solderen. Maar ik was niet alleen. Ook Chris kon het niet laten en soldeerde onder de vakkundige leiding van Marc een rolkooitje in elkaar voor zijn model.

De nacht kon beginnen. Omdat ne mens natuurlijk voldoende krachten nodig heeft om 24 uur te kunnen modelbouwen, hadden we ook voldoende proviand meegebracht zoals; frisdrank, koffie, soep en natuurlijk niet te vergeten een taart. Deze was speciaal versierd omdat Moveleo dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert. Tijdens de nacht werd er dus lustig op los gebouwd. Dit jaar werd er opnieuw een beamer voorzien zodat we tussen het bouwen door nog een glimp konden werpen op een film of docu. o.a. Saving private Ryan en Das boot passeerden de revue. De nacht vloog om en voor we het wisten kwam de zon opnieuw op.

s' Morgens konden we ons te goed doen aan enkele croissants en chocokoeken waarna we er weer volop tegenaan konden gaan. Enkelen van ons hadden ook hun compressor en airbrush meegebracht en profiteerden ervan om enkele modellen te voorzien van wat kleur. Deze leden werden, indien nodig, begeleid door enkele meer ervaren leden.

Natuurlijk was het toen nog niet gedaan. We hadden namelijk nog enkele uren tegoed. Zoveel te bouwen en zo weinig tijd. Er werd opnieuw een lap op gegeven en je kon de temperatuur voelen stijgen. Menig zweet en tranen werden gelaten en je zag de modellen tot leven komen.

De 24 uren zaten er bijna op, met enkele laatste inspanningen gooiden we ons op onze modellen om deze zo ver mogelijk klaar te krijgen. Konden we er niet nog eens 24 uur bij doen werd geopperd door enkele leden? Misschien een idee voor volgend jaar !!

Dingdingding. Het is zover. De 24 uren zijn voorbij. Om de dag in schoonheid af te sluiten zorgden we nog voor een gezellige maaltijd samen vooraleer moe maar voldaan naar huis te keren.

We hebben het gehaald. Op naar volgend jaar !!

En nu bedje (of zouden we nog wat modelbouwen thuis??)