> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >24 uur Modelbouwmarathon 2015

After Action Report 2015-02
24uur modelbouwmarathon : "We hebben er een lap opgegeven!"
Foto's door David Maes en Marc Van Hout, tekst door Jens Valkeneers.

Vrijdag 18 en zaterdag 19 september - Buurthuis Heppen.

Modelbouw tot het uiterste!.

Voor de derde maal vond de jaarlijkse 24 uur van Moveleo plaats in het buurthuis. Vele onder ons hadden de twee voorafgaande edities ook meegedaan en dus wist men wat men kon verwachten. Op vrijdagavond was er een demo voorzien waarin onze eigenste Roel Geutjens kwam uitleggen dat een grondwerkje maken toch niet zo moeilijk is. Tot Roels verbazing kwam er zelfs een camera en regie aan te pas om de demo vast te leggen voor het nageslacht, of om het rustig thuis nog eens te herbekijken. Na deze leerrijke demo vloog ik er zelf dan maar in en kwam ik tot de ontdekking dat zo’n grondwerkje redelijk veel schuurwerk met zich meebrengt. Dit mocht echter de pret niet drukken. Antionette had een iets andere aanpak en begon met het verstevigen van een fotokader die later een mooie ondergrond zou worden.

Na deze demo was het tijd om onze verzameling kits te vergoten, Peter had namelijk een deel van zijn stash meegenomen en bood deze aan om eens in te neuzen. Zoals het spreekwoord stelt moet je de kat niet bij de melk zetten, en het duurde niet lang of er vormden zich torentjes van kits naast medebouwers die geknield zaten om de verschillende bananendozen te doorzoeken. Ik kan stellen dat vele van ons, waaronder ikzelf, met een groot aantal kits naar huis zijn gegaan.

Tijdens de nacht passeerden een aantal films en documentaires de revue, waaronder Kelly’s heroes en combat dealers. Zo’n film brengt altijd het gevaar van indommelen met zich mee dus bleven de meesten goed doorbouwen. Sommige onder ons speelden een beetje vals, al zullen ze dat zelf nooit toegeven, door te gaan slapen. Er waren er zelfs die een heel bed bij hadden of in hun auto de slaap opzochten.

Op zaterdag was iedereen op kruissnelheid en de meesten bouwden naarstig door. Rond zes uur kwam het einde in zicht en werden er plannen gemaakt om wat te eten. Immers, zo 24 uur modelbouwen, daar krijg je honger van. Uiteindelijk werd deze editie van de 24 uur afgesloten door een frietje of broodje. Ook hoorden we het idee van een 48 uur. Misschien daar de haalbaarheid nog eens van checken.

Nu terugkijkend op deze editie, kunnen we stellen dat we een leerrijke en plezante marathon hebben gehad en dat die van 2016 verzekerd is. 24 of 48 uur, daar zijn we nog niet over uit.

We hebben het gehaald. Op naar volgend jaar !!

En nu bedje (of zouden we nog wat modelbouwen thuis??)