> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >24 uur Modelbouwmarathon 2016

After Action Report 2016-02
24uur modelbouwmarathon : " De vierde maal was een feit!"
Foto's door Marc Van Hout, tekst door Jens Valkeneers.

Vrijdag 16 en zaterdag 17 september - Buurthuis Heppen.

Een nachtje door !!

De 24 uur modelbouw is een vaste waarde geworden op onze Moveleo-clubkalender. Iedereen kijkt al lang van te voren uit naar dit evenement. Dit jaar was de 4de editie en iedereen die deel nam, kende het stramien. 24 uur modelbouwtijd afgewisseld met een film of een hapje. Van vrijdagavond 20.00 uur tot zaterdagavond 20.00 uur zou alles gefocust zijn op slechts één ding: modelbouw.
Het duurde niet lang of je kon de geur van Tamiya lijm, gele dop, verf en andere typische modelbouwproducten ruiken. Een aantal leden namen van deze 24 uur gebruik om nog eens een lange airbrush sessie te houden. Andere begonnen dan meteen met het wheateren van hun model of final touches aan te brengen. Tegen de klok van één uur bleven enkel de diehards over. Vorige jaren was dit het moment dat de eerste bouwers in slaap begonnen te vallen. Niet dit jaar, iedereen bleef doorbouwen. Zelfs toen de eerste film werd opgezet, kon deze op weinig animo rekenen. Zou de man met hamer niet langs komen dit jaar?
De nacht passeerde snel en zonder problemen. Mede dankzij enkele films en wat muziek, onder andere 13 hours en de klassieker Battle of Britain kwamen aan bod. Rond 7 uur begon de geur van spek en eieren de thinnergeur te verdrijven. Na een goed ontbijt, klaargemaakt door drie van onze leden, waren we gewapend om nog ongeveer 10 uur door te bouwen!
Om 11 uur kwam de man met de hamer een eerste keer langs, enkele leden waaronder mezelf kenden even een moeilijk moment. Gelukkig bestaan er middeltjes zoals koffie of Redbull. Nadat hij gepasseerd was en gesterkt door de nodige cafeïne werd het al snel middag en daarna valavond. Na een pizza om nog wat na te kaarten over deze 24 uur werd het tijd om in te pakken.

Conclusie: 24 uur modelbouwplezier en -vertier, tot volgend jaar op editie 5!