> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >Demo Marijn Van Gils

After Action Report 2005-9
Demo-avond : "The Marijn Van Gils Way"
Foto's door Peter Van Caneghem - Kristof Pulinckx- Patrick winnepennninckx & tekst door Patrick Winnepenninckx

Vrijdag 18 november – Buurthuis Heppen.

Paddestoelen plukken, eekhoorns jagen, slangen vangen en ja zelfs manden vlechten.Het beloofde geen ordinaire wekelijkse clubvergadering te worden, want Moveleo kreeg bezoek van een specialist ter zake. En zowaar niet de eerste de beste...

Voor wie Marijn nog niet kent: Marijn Van Gils is één van de collega's van modelbouwclub KMK Geel. In de internationale modelbouwwereld staat hij hoog aangeschreven als dioramabouwer en 'figurensculpter'. Het mag dan ook niet verwonderen dat hij reeds een hele reeks grote prijzen gewonnen heeft, waaronder "Best of Show" op de 2 laatste edities van Euromilitaire in Engeland.

Onze collega plakker-schilder en figuursculpteerder is in het modelbouwwereldje vooral gekend met zijn realistische vignettes en diorama's zoals ‘Santa is coming to town' en ‘survival of the fittest'. Speciaal voor ons kwam hij zijn technieken uit de doeken doen. Marijn had zijn recentste creaties bij en we konden eveneens zijn huidig project in wording, waar hij nog volop aan bezig was, tot in de details bewonderen.

Onze Herman was de hele avond niet weg te krijgen van Marijn zijn zijde. Hoe doe je die denneboom? En dat vogeltje in de boom? Met welke materiaal hebt je dat water gemaakt? waren maar enkele uittreksels uit zijn vragenvuur... David vroeg raad voor het schilderen van de gezichtjes van zijn figuren en ‘Duckie' wou uiteraard alles te weten komen over onze gastheer zijn kennis van de Eerste Wereldoorlog. Peter en Kristof legden alle details vast op de gevoelige plaat.

Iedereen vergaapte zich voor de zoveelste keer nog maar eens op de fauna en flora van het diorama ‘Santa is coming to town' en het realisme van 'A hurried descent - British observation balloon under attack'.

Kortom een geslaagde avond die pas in de vroege uurtjes eindigde, en zeker voor herhaling vatbaar is.
Hmmm...... waar is mijn Magic Sculp?

Thanks Marijn, dit in naam van al de leden van Moveleo …