> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports > Algemene ledenvergadering 2015

After Action Report 2015-01
Algemene ledenvergadering 2015
Tekst door Marc Mercier.

vrijdag 23 januari 2015 - Buurthuis Heppen.

Naar goede traditie vond op 23 januari de jaarlijkse ledenvergadering in het Buurthuis plaats

Het jaaroverzicht van de voorzitter, aangevuld met de budgettaire situatie opende natuurlijk de agenda. Geen schokkende zaken hier : het bestuur blijft in het zadel en de financiŽn zijn gezond.

Zoals steeds hadden een aantal leden hun modellen, gebouwd tijdens het afgelopen jaar, meegebracht zodat er duchtig bekeken en gediscuteerd werd. Vorig jaar op de ledenvergadering 2041 was de groupsbuild "Wereldoorlog 1" gelanceerd, met als einddatum de ledenvergadering 2015. Alhoewel er in 2014 op de vrijdagavonden, veel modellen van dit thema te zien waren, had er maar weinig de deadline gehaald. In totaal stonden er 7 kits van deze groupsbuild te bewonderen, waarvan er maar 3 volledig waren afgewerkt.

Culinair werden we niet vergeten. In tegenstelling met de vorige jaren werd er dit keer geen frietje geserveerd, maar bood het bestuur homemade hotdogs aan. Eťn lid van het bestuur bewees dat modelbouwen niet hetzelfde is als een potje koken, waarna besloten werd om tijdens de volgende modelbouwmarathon een workshop "hoe zet ik een lege pot op het vuur" te voorzien. Kandidaat lesgevers kunnen zich melden. Nadat de rest van de club het moedige bestuurslid ter hulp was gesneld, kon iedereen toetasten. Met een smakelijke hotdog in de hand, moest elkeen vervolgens de drie beste "Wereldoorlog 1" modellen kiezen, geen sinecure met je mond vol zuurkool. Ondertussen deelde het bestuur de traditionele aankoopcheques voor "Domino" uit, zodat velen al in gedachten hun volgende aankoop aan het plannen waren (bedankt bestuur!) .

Na de prijsuitreiking stond onze voorzitter met zijn mobiele fotostudio klaar om de meegebrachte modellen ter vereeuwigen. Hopelijk vergeten de eigenaars niet om een klein tekstje hierover te schrijven, zodat deze binnenkort op de site zullen te zien zijn. Alhoewel de agenda toen was afgewerkt, zat de sfeer er nog goed in en vele leden bleven dan nog napraten bij het nodige (al dan niet alcoholvrije) vocht. Al bij al een gezellige avond en de afwezigen hadden weer ongelijk.