> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >Mosonmagyarovar 2015  

After Action Report 2015
Moson Model Show: Wij waren er!
Foto's door David, Frank-Jan en Antoinette, tekst door Antoinette

Nadat we vorig jaar een succesvolle trip hadden naar Telford was de keuze om een volgende show te bezoeken snel gemaakt. Daarnaast was onze voorzitter David Maes, vooral bekend om zijn civile voertuigen, gevraagd om een demo te geven tijden de Mosonshow.


Vrijdag 17 april om 4 uur ’s ochtends moesten de eersten in hun auto stappen voor een 12 uur durende autorit naar Hongarije. Bij de Nederlands-Belgische grens had het internationale gezelschap afgesproken om samen te komen. Door de lange reistijd was het helaas niet mogelijk om nog ergens een tussenstop te maken en een auto met pech vlak na Wenen zorgde nog voor de nodige vertraging. Al met al stonden we rond 19:30 uur in het hotel.
Communiceren met de receptie viel niet mee. De heer Maes stond niet geregistreerd. Na wat heen en weer bellen met Gergo Szaszko, één van de organisatoren, werden we een deur verder gestuurd en hadden we uiteindelijk allemaal een kamer.
Veel tijd om op te frissen was er niet want we konden terecht in het “modelbouwers-cafe/restaurant” (naam vergeten) voor het diner. Lekker eten voor een zeer goede prijs en een paar halve liters later was het tijd om te gaan slapen. We hadden een lange beursdag voor de boeg.

Om 8 uur stond het ontbijt op ons te wachten en we zagen al verschillende mensen die we later op de beurs zouden terug zien. Alles ademde modelbouwbeurs uit. Op slecht 5 minuten lopen (de eerste dag iets langer omdat we de binnendoorroute nog niet kende) waren op 2 locaties de handelaren en de wedstrijd onder gebracht. Tussenin lag een gezellig pleintje waarop diverse eet- en drankkraampjes de sfeer helemaal top maakte.


De beurs….: geweldige handelaren die we in België nauwelijks zien of die hun hele collectie hadden uitgestald (Eduard en MPM modelling) en een wedstrijd die alles wat we tot nu toe hadden meegemaakt overtrof. Ruim 3000 modellen stonden op de overvolle wedstrijdtafels. Dat laatste zorgde voor een prijsuitreiking die ruim anderhalf uur duurde en waarbij prijswinnaars uit 28 Landen naar voren werden geroepen; van Spanje tot Griekenland en Finland tot Rusland. De tweede avond was wederom gezellig en bezoekjes aan de Irish Pub en de disco maakte de trip voor iedereen geslaagd. De hoge kwaliteit van de wedstrijd, de variatie en vooral de fantastische sfeer zijn prima redenen om hier zeker nog eens terug te komen.
Wordt dus vervolgd !!