> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >IPMS Nationals Nieuwegein

After Action Report 2005-7
Nederlandse Nationals : Moveleo op "missie"
Foto's door Johan Witters & tekst door David Maes

Jawel, zaterdag 5 november was het weer zover. Volledig gepakt en gezakt met "MOVELEO's Modelbouwwater" en stretched-sprue vertrokken we in de vroege uurtjes met de harde kern richting Euro Scale Modelling in Nieuwegein, het begin van een lange rit. Maar niet getreurd, we waren er volledig klaar voor.

Aangekomen in Nieuwegein, gingen we de boel verkennen in het Business Center, waar we al snel ‘onze' plek gevonden hadden zodat de opbouw kon beginnen. Enkele doeken en glazen kastjes later was onze clubstand een feit.Nu restte ons nog enkel om onze plaatsen in te nemen en we konden er weer invliegen.

“De Lange” ( Patrick Winnepenninckx ) was natuurlijk al meteen weg. Jawel, hij was zijn nieuwe kit (Trumpeter's SAM 6) al ophalen bij Luc Sturm en begon er met veel moed aan.Het duurde niet lang of de stukjes plastic en resin vlogen weer in het rond .

Met veel interesse werden we bekeken door de ‘locals' die ons dan ook regelmatig, al dan niet slimme, vragen stelden. En jawel, een veel voorkomende vraag was weer ‘Wat zit er in dat flesje?'.

Iedereen had die dag weer zijn portie bouwpret en natuurlijk, hoe kan het anders, zijn portie aankooppret. Wat voor de handelaars weer een goede zaak was, was dan voor sommige anderen een gat in hun budget.

Zoals meestal was de dag weer veel te kort, en voor het we het wisten was het tijd om te vertrekken. Maar niet getreurd, het was opnieuw een vruchtbare dag geweest op elk gebied, dus we konden moe maar voldaan richting het thuisfront rijden. En natuurlijk was er voor de meesten nog altijd zondag: weer een dag modelbouwplezier, ditmaal in Lier.