> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >Lier Convention 2005

After Action Report 2005-8
Lier Convention : Iedereen zijn eigen "Steak"
Foto's door Peter Van Caneghem - Kristof Pulinckx & tekst door Kristof Pulinckx - Peter Van Caneghem

Zoals ieder jaar zakten een groot aantal van onze leden weer af naar zaal “De Mol“ voor de jaarlijkse Lier Convention. Handelaars uit binnen- en buitenland waren er in overvloed en de Euro's rolden rijkelijk. Sommige van ons waren al heel wat euro's kwijt vooraleer ze “goed en wel” binnen waren.

Als je artikels wou verpatsen was het ook het moment, er waren uitgevers aanwezig van Frankrijk en Italië. Ze maakten dan ook gretig gebruik van de situatie om de talrijk aanwezige modellen op de wedstrijdtafels te fotograferen. Eén ding hierover moet wel gezegd, een geluk dat de modellen goed vast stonden en stevig gebouwd waren, anders had de verzekering van de gasten van Lier zeker kosten gehad.

Wijzelf zaten allen te werken op onze vernieuwde clubstand en die viel weer duidelijk in de smaak , vele bezoekers kwamen een kijkje nemen en stelden de gebruikelijke vraag: "Hoe heb je die... gedaan?".

Op de goed gevulde wedstrijdtafels stonden modellen van zeer hoge kwaliteit. Hier voor zorgden modelbouwers uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Hongarije. Er waren zelfs inschrijvingen uit Mexico..

Onze Voorzitter, “De Stoffel” mocht in totaal 8 prijzen in ontvangst nemen. Hij won een zilveren medaille met zijn Marder III en met zijn T-55 Irak 1991, en goud met zijn Razorback en met zijn Peugeot 206 WRC. Verder had hij nog een viertal speciale trofeeën. “Good show” Kristof! Laat dit een voorbeeld zijn voor al onze andere leden, bouwen en meedoen zou ik zeggen......

Als kers op de taart mocht onze club ook nog de prijs in ontvangst nemen voor “Beste Clubstand”! Dat was zeker een opsteker voor de geestelijke vader van al onze ontwerpen, Gert. Daar deze de prijs niet zelf in ontvangst wou nemen heeft hij deze eer overgelaten aan onze eigenste voorzitter Kristof.

Het was dan ook weer een geslaagde dag daar in Lier en deze activiteit zal volgend jaar zeker niet ontbreken op onze clubkalender.

Tot slot nog dit, zoals de traditie het wil gingen we alvorens huiswaarts te keren nog een steak eten. En het moet gezegd worden, dit keer beperkte “Herman” zich enkel tot zijn eigen bord. Dat dit in het verleden ooit anders is geweest bewijst de foto bovenaan de pagina.

Hieronder een reeks foto's van het evenement: