> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >Model Force '07  

After Action Report 2007-01
Model Force '07 : You can't resist the Force...
Foto's door Lieven "Den Ducky" Wynants - Tekst door Johan Witters

Het 'Model Force' team..

Reeds menige jaren heeft Moveleo de eer en het genoegen gehad om de collega-modelbouwers en de mensen uit Leopoldsburg en omgeving te verwennen met een sfeervol dagje modelbouw. Gedurende een 10-tal jaren was "Moveleo's Modelbouwdag" een gevestigde waarde in modelbouwland, waarop bezoekers en handelaars vanuit binnen- en buitenland op af kwamen.

Na enkele sabbatsjaren en een grondige restyling van Moveleo werd beslist om terug de draad op te pikken, echter onder de noemer "Model Force". Hoewel de naam nieuw is, gaat de beurs zelf verder op de oude traditie van "Moveleo's Modelbouwdag", met de nodige aanpassingen hier en daar...

In dit nieuwe concept was Model Force in 2007 reeds toe aan haar 2de editie, op zondag 6 mei in het scholencomplex "St-Michiel" in het centrum van Leopoldsburg. Naar traditie bestaat ons evenement uit een tentoonstelling waarin een tiental andere modelbouwclubs hun modellen tentoonstellen, en actief demonstraties geven van de laatste nieuwe technieken. Verder omvat Model Force ook een modelbouwwedstrijd: modelbouwers kunnen hun modellen hierin inschrijven in de hoop één van onze prijzen weg te kapen. Een hoop modelbouwers bij elkaar hou je natuurlijk niet enkel tevreden met een wedstrijd alleen, dus waren er ook een 30-tal Belgische en buitenlandse handelaars aanwezig om de koopwoede van sommigen te kunnen stillen. En aangezien niemand het een volle dag kan uithouden met een lege maag, was er een ruim assortiment dranken en snacks te verkrijgen in ons cafetaria.

De opbouw: onze 'main hall'.. De opbouw: de clubs.. De opbouw: onze wedstrijdzaal.. De opbouw: wedstrijdzaal & handelsruimte..

Onze tombola.. Onze leden in actie op de clubstand.. Onze 'main hall'..

Een van onze leden kan zich nog maar moeilijk beheersen bij het zien van al die koopjes.. De wedstrijd: en greep uit het aanbod voertuigen.. Enkele vliegtuigen in onze wedstrijd.. Zicht op enkele van de vignettes en diorama's..

Een selectie uit onze figurencategorieën.. Achter de schermen: het wedstrijdteam.. De clubstand van 'De Witte Ridder'.. Een bewonderaar van de modellen op Moveleo's clubstand..

Onze jongste bezoekers keuren de clubstanden.. Een collega-modelbouwer in volle actie op zijn clubstand.. Ons cafetaria.. Nog eventjes gezellig de dag afsluiten met onze leden..