> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >Model Force '09  

After Action Report 2009-01
Model Force '09: Vollen bak...
Foto's door Johan Witters & Lieven 'Den Ducky' Wynants - Tekst door Johan Witters

'Goed begonnen is half gewonnen' zegt men altijd... In dat opzicht zag het er dit jaar voor ons en Model Force niet zo best uit: nog maar net hadden we de nieuwe datum vastgelegd en het drukwerk besteld bij de drukkerij, of we kregen bericht van het St-Michielsinstituut te Leopoldsburg dat de verhuring van de gebouwen zou worden stopgezet vanaf 1 januari 2009.

Aangezien we al verschillende jaren hard hadden gewerkt om Model Force te brengen tot wat het nu is, konden we natuurlijk niet bij de pakken blijven zitten. Al snel kwamen we terecht in het Technisch Instituut Don Bosco te Helchteren, waar we de grote eetzaal en de aangrenzende ruimtes tot onze beschikking kregen. De mensen die de zalen van Don Bosco Helchteren kennen zullen wel weten wat een buitenkansje we kregen...

Op zondag 3 mei waren we dus toe aan jaargang vier van Model Force, op een nieuwe locatie. Helchteren mocht voor de eerste keer ervaren wat een modelbouwbeurs 'Moveleo style' is: Don Bosco werd een dag lang het middelpunt van de modelbouwscene.

Dat onze angsten op een lage opkomst ongegrond waren bleek af te leiden uit de interesse van zowel handelaars als clubs: we mochten dit jaar 35 handelaars uit binnen- en buitenland verwelkomen om onze bezoekers te plezieren met bouwdozen, sets en documentatie. Naast deze handelaars waren er ook zeventien clubs aanwezig die het beste van zichzelf gaven en hun beste modellen tentoon stelden. Nodeloos te zeggen dat we al enkele weken voor 3 mei volledig volzet waren.

Om 'de jeugd van tegenwoordig' een alternatief te bieden voor de computer en PlayStation, was er voor de allerkleinsten in samenwerking met Revell een Kid's Corner. Hier konden de "jonge gasten" gratis kennismaken met de wondere wereld van modelbouw. Ze werden met raad en daad begeleid door ervaren bouwers uit onze vereniging. Nadien mochten ze hun kitje mee naar huis nemen als aandenken.

Zoals op de vorige edities was er ook dit jaar weer een modelbouwwedstrijd met een internationale deelnemerslijst. Om iedereen een faire kans te geven was de wedstrijd opnieuw onderverdeeld in verschillende niveaus: beginners, gevorderden en masters. Buiten de klassieke prijzen voor 1ste, 2de en 3de hadden we ook dit jaar weer de steun van onze deelnemende handelaars: zij schonken extra speciale prijzen voor bepaalde categorieën in onze wedstrijd. Dat dit niet enkel bekers zijn konden enkele van onze deelnemers ondervinden: Rainer Fassberger won een airbrush geschonken door Airbrush Services Almere voor zijn Königstiger in de jeugdcategorie en Robert Crombeecke kreeg enkele bouwdozen als "Best Tank" trofee voor zijn "Leben in Trummern"-diorama, geschonken door TonyShop...

Verandering van spijs doet eten, letterlijk en figuurlijk. We hadden niet alleen een nieuwe locatie, we hadden ook een nieuwigheid op het menu in ons cafetaria: Croque Monsieur. Een echte modelbouwer wil niet enkel de dozenvoorraad, maar ook zijn maag gevuld houden. Omdat je het niet de hele dag kan uithouden met een lege maag, kon je in ons cafetaria niet alleen terecht voor koffie en het traditionele pintje, ook de belegde broodjes, taart en verse soep vielen goed in de smaak. Toppers waren echter onze croques: 's middags moest ons keukenteam de lokale winkels afschuimen voor extra voorraden...

Onze clubstand...


Zoals heeft kunnen zien en kunnen lezen was ook Model Force '09 weer een geslaagd evenement waarop niet alleen wij, maar ook onze deelnemers en bezoekers zich goed hebben kunnen amuseren. Was u er dit jaar niet bij? Jammer, maar geen paniek... ook volgend jaar zijn we er weer met een nieuwe editie van Model Force.

Moveleo wenst iedereen te bedanken voor hun steun en samenwerking waardoor het weer een geslaagde dag is geworden. Model Force wordt natuurlijk mogelijk gemaakt door onze leden en vrijwilligers, maar ook door de handelaars, clubs en bezoekers..

Model Force '10 zal doorgaan op zondag 2 mei 2010, hou dus zeker onze site de volgende maanden in het oog voor meer informatie over Model Force '10...