> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >Model Force '10  

After Action Report 2010-01
Model Force '10: Het jaar van de bevestiging
Foto's & tekst door Johan Witters

Model Force '09 was een experiment: we dienden op zoek te gaan naar een nieuwe lokatie voor onze jaarlijkse modelbouwhappening en kwamen zo in het Technisch Instituut Don Bosco in Helchteren terecht. Even bang afwachten welke reacties we zouden krijgen, maar dit bleek goed mee te vallen: de reacties waren goed en Model Force '10 was binnen de kortste keren uitverkocht.

We zaten dus met een recordeditie: niet alleen was het dit jaar de 10de keer dat Moveleo een modelbouwbeurs organiseerde, maar ook de inschrijvingen van clubs en handelaars piekten en nooit hadden we meer voorinschrijvingen voor de wedstrijd..

Een modelbouwbeurs kan niet zonder de klassieke modelbouwhandelaars: clubs komen hier hun bestellingen ophalen, en modelbouwers van heinde en verre komen zoeken naar de nieuwste producten op de markt, of een kit die al jaren op de verlanglijst staat. Om te zorgen dat er voor iedereen iets te vinden was hadden we niet minder dan 32 handelaars uit binnen- en buitenland uitgenodigd. Sommigen met modelbouwdozen, anderen met updatesets, literatuur of ander gereedschap dat nodig is om een kit in elkaar te steken.

Om 'de jeugd van tegenwoordig' een alternatief te bieden voor de computer en PlayStation, was er voor de allerkleinsten tussen de bezoekers opnieuw een Kid's Corner in samenwerking met Revell. Hier konden onze "jonge gasten" gratis kennismaken met de wondere wereld van modelbouw. Ze werden met raad en daad begeleid door ervaren bouwers uit onze vereniging en na afloop mochten ze hun kitje mee naar huis nemen als aandenken. Dat dit concept werkt is nog maar eens bewezen: ook dit jaar was onze Kid's Corner een groot succes en waren zo goed als alle plaatsen constant bezet.

Naast onze jeugdige bezoekers hebben we natuurlijk ook volwassenen die langs komen. Sommigen wippen maar eventjes binnen, maar anderen komen in clubverband de hele dag bouwen op hun eigen clubstand. Op deze manier demonstreren ze hun kunnen aan onze bezoekers, en maken ze reclame voor hun eigen vereniging. Dit jaar hadden we niet minder dan 17 verschillende clubs uit België, Nederland, Duitsland en voor de eerste maal zelfs uit Frankrijk.


Ook een modelbouwwedstrijd hoort nog steeds bij onze beurs en ook dit jaar had deze weer succes. We hadden de eer om een 130-tal modellen op onze tafels te krijgen verdeeld over een 20-tal categorieën. Om te zorgen dat niet enkel de 'professionele' modelbouwers gaan lopen met de prijzen hadden we ook dit jaar alle categorieën nog eens opgedeeld in 'beginners', 'advanced' en 'masters'. Op die manier krijgt iedereen de kans op een eerlijke gooi naar een medaille..


Gezien het succes van deze editie, gaat we volgend jaar nog eens een poging wagen: Model Force '11 zal doorgaan op zondag 1 mei 2011, hou dus zeker onze site de volgende maanden in het oog voor meer informatie over Model Force '11...