> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports > model Force '15  

After Action Report 2015
Model Force '15: The Eagle has landed!
Foto's en tekst door David Maes

Het was weer zover, tijd om de handen uit de mouwen te steken en alles in gereedheid te brengen voor onze jaarlijkse modelbouwbeurs. Modelforce'15 stond weer op de agenda voor het hele weekend.

Zoals altijd stonden we zaterdag al vroeg in "geef acht" om de zaal in opperste gereedheid te brengen voor zondag. Dit was voor ons dan ook een jaarlijkse routine. Slechts hier en daar werd er nog wat gefinetuned aan de opbouw. Enkele uren laten, na een laatste inspectie, kon de zaal vrijgegeven worden voor de beurs. We waren er klaar voor !!. Laat het volk op zondag maar massaal komen.

Zondag in de vroege ochtend kwamen de clubs en handelaars al af om hun te installeren voor wat, hopelijk, een drukke dag zou worden. De weergoden waren ons dit jaar goed gezind met een klein zonnetje en wat wolkjes. Niet te warm en niet te koud. Ideaal weer om naar Modelfoce '15 af te zakken met de hele familie. Gedurende de dag was het dan ook heel de tijd aangenaam druk en werd er vollop gekocht bij de handelaars. Ook de aanwezige clubs konden op veel interesse rekenen van de bezoekers, welke hier modelbouwers in volle aktie konden bezichtigen. Let op, voederen was niet toegestaan ! Enkele andere blikvangers op de beurs waren natuurlijk de wedstrijd, waarin vele aspecten van de modelbouw in tentoon gesteld werden zoals vliegtuigen, burgervoertuigen, militaire modellen, boten en figuren. Voor de jongsten onder ons was er natuurlijk weer een kidscorner aanwezig. Hier konden ze dan onder een toeziend oog van enkele leden een modelletje ter plaatse in elkaar knutselen en proeven van het modelbouwen. Wie weet werd op een Modelforce beurs wel de volgende Modelbouwmaster ontdekt. Na een lange dag was iedereen moe maar voldaan en konden we de zaal afsluiten en naar huis gaan. Tijd om wat uit te rusten. Maar natuurlijk niet voor lang, want alles dient al in gereedheid gebracht te worden voor de volgende editie van de beurs, zijnde MODELFORCE '16. Tot volgend jaar.

Wie de wedstrijduitslag nog eens wil bekijken,hier zijn onze winnaars van goud, zilder en brons en onze speciale prijzen...

Enkele van de aanwezige handelaars, zoals je kan zien was er genoeg keuze. Gaande van modelbouwkits, PE setjes, resin sets, metale loopjes tot boeken en decalsets. Voor iedereen wat wils...

De modelbouwwedstrijd mocht ook dit jaar natuurlijk niet ontbreken.Hierbij willen we nogmaals iedereen bedanken om onze beurs tot een succes te maken en we hopen iedereen volgend jaar opnieuw te verwelkomen.